duminică, 24 februarie 2013

Un om al străzii a primit o avere din donații online


Un om al străzii a primit peste 100.000 de dolari în urma unei campanii online de strângere de fonduri. Asta s-a întâmplat după ce a returnat un inel de logodnă cu diamante pe care l-a primit din greșeală.


Billy Ray Harris, din Kansas, a descoperit inelul în paharul în care primea mărunțișul pe care îl cerșea de la trecători. Cea care l-a pierdut e Sarah Darling, care și-a dat seama după o zi că-i lipsește bijuteria. Pusese inelul în geantă și i l-a dat omului străzii cu tot cu mărunțiș.
A doua zi când s-a întors în locul în care îl întâlnise pe Harris, a văzut că acesta o aștepta cu inelul în mâna și i l-a dat imediat înapoi.
„Cred că sunt foarte norocoasă că am primit acest inel înapoi. Îmi plăcea foarte mult, însă acum a devenit și mai valoros pentru mine. Am simțit că are o karma bună”, a declarat Sarah Darling pentru CNN.
Pentru a-și arăta recunoștința pentru gestul lui, Sarah Darling și soțul ei, Bill Krejci au început o campanie online de strângere de fonduri pentru Harris. După ce i-au scris povestea pe un site, în mai puțin de o săptămână au fost peste 4.000 de donații din întreaga lume și s-au strâns pentru omul străzii peste 100.000 de dolari.
Krejci a scris pe site-ul unde s-au strâns donațiile că a vorbit cu Billy Ray, și-a găsit un loc unde să stea și că își va face planuri cum să investească banii.
În cea mai recentă postare, Bill Krejci anunță că s-au strâns peste 110.000 de dolari, în condițiile în care mai sunt aproximativ 80 de zile până se va încheia campania.

E plăcut să mai întâlnești si oameni ca aceștia.

5 comentarii:

  1. In romania daca gasesti un inel pe jos esti prost daca nu-l pastrezi, asta ar spune marea majoritate... e frumos sa vezi ca in alte tari se intampla asta, dar in romania nici o sansa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai dute ma zmeule, generalizezi tu asa de capu' tau ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu unul aș merge la poliție cu el, daca îți aduci bogdan bine aminte, când eram mici am dus un portofel la poliție, si cred ca anonimul se referea la țigani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, imi aduc aminte. Pe viitor daca vrea sa faca referire la "tigani" sa nu mai foloseasca sintagma "in Romania".

    RăspundețiȘtergere
  5. Multi romani ar pastra inelul... imi sustin in continuare parerea

    RăspundețiȘtergere