miercuri, 20 februarie 2013

Cats vs. Laser

             De ce e titlul în engleză? Pentru că, după părerea mea, sună ciudat, pisici. Dar nu despre asta vreau să vorbesc aici, ci despre motivele pentru care pisicile urmăresc laserul, la fel ca în videoul de mai jos. Părerile sunt foarte diverse, dar documentându-ma puțin cred că am aflat și răspunsul. Mai întâi să urmărim videoclipul. (unul din multele exemple, dar aceste e de departe cel mai bun ... părerea mea)




Motivele sunt împărțite astfel:

Prădători, prin natură
Pisicile sunt animale de pradă (instinctiv), dotate cu agilitate, forță și mai ales viteză. În mod evident, pisicile de interior posedă aceleași instincte de pradă ca și omologii lor din aer liber, așadar obiectele mișcătoare și colorate, scot la iveală automat, prădătorul din orice pisică. (atâta timp, cât pisica nu este prea leneșă)

Imaginație activă
Pisicile au ceva în comun cu copiii mici: imaginație extrem de activă. Acesta este motivul pentru care ele pot transforma aproape orice intr-o jucărie. Dacă obiectul este o bucată mototolită de hârtie, un pix sau un ziar, ele pot găsi modalități de a se amuza cu ea.


Stimulează joaca
Pisicile de companie, în special cele care trăiesc exclusiv în interior, nu mai trebuie să vâneze pentru hrană. De aceea, au nevoie de o modalitate de exercițiu diferită pentru instinctele lor de prădători. Acest lucru face joaca necesară pentru sănătatea și bunăstarea lor. Acesta oferă atât de necesara stimulare, atât mentală, cât și fizică. Aceasta, de asemenea, servește ca exercițiu și modalitate de consum a energiei lor.

Laserul: O jucărie grozavă pentru pisici
De obicei, cele mai apreciate jucării de către pisici sunt obiectele mici. Ele pot lovi, pot să urmărească obiecte mici precum capace sau mingi de ping-pong. Lumina de la laser este mică si rotundă, și poate fi mișcată rapid. Deoarece lumina trezește instinctele pisicii și reacțiile acesteia, laserul este o jucărie ideala pentru acestea.


Așadar un laser este o jucărie uimitoare pentru pisici. Dacă faceti asta fiți siguri că urmați niște reguli de baza: Nu fixați laserul în ochii pisicii, deoarece îi poate afecta. Iar după ce jocul cu laserul e gata, trebuie sa-i oferiți o jucărie reală, pe care să o poată simți.
ENJOY!

4 comentarii:

  1. Iti multumesc ca ai impartit aceasta informatie cu mine ! Fara aceasta informatie eram un om pierdut, fara somn noaptea si fara chef de viata. Mi-ai schimbat viata !

    RăspundețiȘtergere