marți, 26 februarie 2013

Relatii nepotrivite


     Când devine o relație nepotrivită? Este așa de la început sau capătă această „calitate” pe parcurs? Și cine ne poate spune că o relație e nepotrivită? Tata, mama, bunicii, soția înșelată ?! ... De fapt, numai noi ne putem decide dacă suntem într-o relație nepotrivită sau nu. Da, vor exista influențe exterioare, dar decizia ne aparține nouă și cel mai corect este să luăm responsabilitatea totală pentru decizia făcută.



     Relatiile nepotrivite exista doar in mintea altora. Ele sunt catalogate asa din invidie, prejudecati, si, in general, din imposibilitatea de-a ne abtine sa punem etichete. Incerc sa gasesc cateva tipuri de relatii care ar putea fi numite 'nepotrivite'. Sa fie un cuplu in care diferenta de varsta e semnificativa? Sa fie o relatie intre colegi de birou sau intre sef si subaltern?

     Eu nu mi-as permite sa numesc o relatie 'nepotrivita' pentru ca, pana la urma, cine suntem noi sa judecam?


     Relatiile pe care unii le-ar putea numi nepotrivite arata la fel. Doar ca pe langa toate piedicile din fata oricarei relatii, se mai ridica una greu de dus in spinare: gurile rele din jur.
Si ce daca sunt impreuna pentru ca ea vrea banii lui? Daca sunt amandoi fericiti cu situatia, bravo lor. Si ce daca seful e impreuna cu subalterna si o favorizeaza? Cei cu adevarat talentati si/sau muncitori nu vor avea de suferit.

     Daca e sa ne uitam in regnul animal, din care indubitabil facem parte, poate chiar ideea de relatie e nepotrivita. Gelozia, posesivitatea, monogamia, poate ele nu sunt in firea lucrurilor. Viata ar fi mult mult mai simpla daca nu ne-ar pasa de aspectul asta: sa avem o relatie pe care nici uraganul n-ar darama-o.

     Dar ne pasa. Asa am fost programati timp de mii de ani si, natural or ba, nu prea avem cum sa ne scoatem ideea asta din cap. Asa ca oamenii intalnesc alti oameni si fac si ei ce pot. Construiesc relatii privite drept mai mult sau mai putin potrivite, isi dau silinta, isi pun sperantele si asteapta fericirea promisa de filmele cu happy ending. Si fiecare isi judeca fericirea cum vrea: iubire, bani, stabilitate, confort, aventura.


Cu alte cuvinte, sa lasam oamenii sa fie fericiti fara sa-i judecam, ca la tăți ni greu. :)
M-am săturat de oamenii care se bagă în relațiile oamenilor si spun ei nu se potrivesc, cumva îi cunoasteți voi, va intereseaza viața lor, traiți voi in acel cuplu? Sau defapt sunteți foarte invidioși si vreți să stricați o relație?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu