luni, 11 februarie 2013

Lucruri Dificile

Începutul este mai greu ca la orice , stăteam si ma gândeam despre ce aș putea scrie pentru prima dată pe blog. După ce am stat trei zile să mă gândesc, bine, glumesc doar o oră, mi-a venit următoarea idee care aș vrea sa o impărtășesc.
Să vorbesc despre lucrurile dificile in viață . Am făcut un top și am încercat să le sintetizez, și am găsit cinci .
Ele sunt oportunități lăsate de Dumnezeu, bazate pe principii date de Dumnezeu, care sunt universal valabile. Dacă sunteți în stare să folosiți acum aceste oportunități, vom vedea rezultate uimitoare.



1. Lucrurile care sunt în afara zonei tale de confort. Aceastea pot include activități cum ar fi vorbitul in fața unui public (sincer am și eu problema asta și nu cred că sunt singurul) ,învățarea unei aptitudini sau extinderea unei aptitudini vechi, a-ți face prieteni noi. Orice te scoate în afara rutinei zilnice . Aceste activități ar putea reprezenta o provocare deoarece nu suntem familiarizați cu ele sau chiar ne sperie.

2. Lucruri care trec dincolo de ceea ce se așteaptă sau este necesar. Spre exemplu, să spunem ca ai nevoie de 5 la examen, dar tu țintești la un 10. Nu îți dorești doar să nu faci rău, tu țintești să faci bine. Poate te oferi voluntar să faci curățenie după masa servită la biserică, să stai seara târziu fără a fi plătit pentru a ajuta un prieten să își termine munca sau faci o treabă suplimentară prin casă. Aceste acțiuni sunt dificile pentru că se bazează exclusiv pe inițiativă proprie. Nimeni nu vă obliga să le faceți dar ar fi o provocare pentru fiecare. Din această cauză ele sunt întotdeauna realizări de care să ne bucurăm.

3. Lucruri care sunt prea grele pentru a le face singuri. (cum e acest blog)
Acestea se referă de obicei la organizarea unui festival, realizarea unui film, formarea unei echipe de tineri pentru ajutarea vagabonzilor sau schimbarea unei școli.
Acestea se pot referi și la cauze majore, precum lupta împotriva avortului, a sărăciei sau a bolii SIDA din Africa. Suntem plini de pasiune pentru aceste cauze . Pentru a fi eficienți în astfel de proiecte, trebuie să fim capabili să împărtășim pasiunea noastra cu alții și să-i convingem să muncească alături de noi.

4. Lucruri care nu au recompensă imediată. Acestea sunt lucruri precum exercițiile fizice, efectuarea temelor și ascultarea de părinți . Ele sunt dificile pentru că nu poți vedea progrese de la o zi la alta și, mai ales, pentru că se pare că ai fi mult mai fericit dacă le-ai face.

5. Lucruri care contravin normelor culturale. Această categorie de decizii merge împotriva turmei - a te îmbrăca decent, a refuza raporturile sexuale premaritale, a adopta o atitudine nepopulară în privința homosexualității și a avortului, a refuza să urmărești filmele cu pătrățel roșu.

Recompensa este uriașă, făcându-le putem schimba cursul istoriei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu