sâmbătă, 9 martie 2013

Blogger vs jurnalist


V-ați întrebat până acum care sunt diferențele sau asemănările între aceste două tipuri de oameni ? Am găsit acest subiect dezbătut, când m-am plimbat pe tot felul de bloguri, dintre care unele erau ale unor jurnaliști.

Poate jurnalistul fi blogger ? Date fiind blogurile lor se pare că da, dar acestea devin motive pentru a posta știri și informații de interes general și mai puțin din viața personală sau idei nonconformiste. S-ar putea numi defect profesional, mai ales în măsura în care pe mai multe bloguri poți găsi aproximativ aceeași informație sub altă formă. Jurnalistul nu postează neapărat din pasiune, ci mai degraba pentru că simte că are ceva important de comunicat și o face prin intermediul paginii personale.

Poate bloggerul fi jurnalist ? Cred că și reciproca este valabilă, însă părerile bloggerului vor fi mult mai subiective și informația probabil prezentată dintr-o alta prismă. Știm că sunt foarte mulți bloggeri care nu lucrează în presă, dar care nu scapă nici un prilej de a-și da cu părerea despre un subiect sau altul. Acest lucru nu este neapărat rău, însă e posibil ca părerea personală sa influențeze cititorii. Bloggerul poate alege să posteze o anumită știre, dar o va prezenta subiectiv sau la fel de bine poate alege să nu menționeze nimic din știrile cotidiene.


Tu ce părere ai despre bloggerii jurnaliști ?

Un comentariu:

  1. De parca jurnalistii dau pe dinafara de obiectivitate :)
    Bloggerul e subiectiv pe barba lui si daca sare calul isi pierde cititorii pe cand multi jurnalisti sunt "obiectivi" din interes material. Sunt putini jurnalisti cu blog ale caror bloguri chiar merita citite. Unul este VLAD PETREANU.

    RăspundețiȘtergere